Balans: studie & studentenleven!

Balans, studie, studentenleven, discipline, motivatie, student coaching, stress, planning

Wat voorheen heel normaal was, staat al een tijd onder druk. Onbeperkt genieten en jezelf in je eigen tempo ontdekken binnen je studententijd is niet meer de standaard. Het BSA en Leenstelsel hebben behoorlijk wat veranderingen teweeg gebracht. Misschien lukt het jou nog net om aan de zware eisen van de studie te voldoen, maar lukt het niet om ontspanning te pakken in het dagelijkse leven. Of andersom, ligt de sociale druk nu niet te vaak op de loer, waardoor de studie te vaak op de tweede plaats komt te staan, waardoor het leuke juist enorm in de weg lijkt te staan?  Wij helpen je graag met het vinden van een prettige en effectieve balans.

Balans, studie, studentenleven, discipline, motivatie, student coaching, stress, planning

Studenten hebben in hun studietijd de unieke kans om zichzelf verder te ontplooien. Veel verder dan een willekeurige studie jou kan bieden! In de introductietijd merk je het misschien het meest. De stad zit namelijk vol leuke mogelijkheden, die ook nog eens waardevolle ervaringen opleveren. Een bestuursjaar bij je studievereniging, een studentenvereniging, sport, commissies, bijbaantjes of misschien zelfs een mooie buitenland reis. Hoe kun je het voor jezelf leuk maken met dergelijke activiteiten, zonder dat het tegelijkertijd vertraging in je studie betekent of dat je een gevoel van schaamte ervaart wanneer je een dag niet aan de studie hebt gezeten? 

 

Ontspanning is een bittere noodzaak om je op de juiste manier in te kunnen spannen voor jouw studie. Je laadt jezelf als het ware op door de extra activiteiten, zodat je met meer energie en focus aan de studie kan. Dit voelt misschien tegenstrijdig, omdat je er nu de energie niet voor voelt of omdat er te weinig tijd lijkt te zijn. Zou het niet mooi zijn als vrije tijd met studietijd op de juiste manier gebalanceerd kan worden? Dit kan positieve gevolgen hebben voor je zelfwaardering, je omgang met medestudenten, maar ook een positief effect hebben voor je toekomstige CV. Maar waarom lukt dit nog niet? Vaak is het een kwestie van planning, soms zit het echter veel dieper. Zie jij door de boeken de ‘UB’ niet meer? Of misschien nog wel vervelender, zie je jouw vrienden, de stad en al zijn positieve mogelijkheden niet meer? Neem dan gerust contact op met Student Coaching Wakker bij Bakker.

Lees meer over balans in onze blog over schakelen!

Wakker bij Bakker, student coaching, Groningen, Amsterdam, Delft, Leiden, Utrecht, Nijmegen, Zwolle: Motivatie, faalangst, stress, studiekeuze, effectief studeren, agenda 2016-2017

Mail ons voor persoonlijke coaching op maat!

De coaching wordt face2face of eventueel online aangeboden.

Uw bericht is succesvol verstuurd!

Wakker bij Bakker, student coaching, Groningen, Amsterdam, Delft, Leiden, Utrecht, Nijmegen, Zwolle: Motivatie, faalangst, stress, studiekeuze, effectief studeren, agenda 2016-2017