Ontmoet ons team!

Het is altijd fijn om te weten met wie je in gesprek gaat. Bij Wakker bij Bakker zal in Groningen Niels, Ilinka, Merel of Jasper jouw Student Coach zijn. Jacky coacht je in Amsterdam en Sebastian in Utrecht. Daarnaast is Hannah de coach van Delft, Leiden en Rotterdam, waar Maarten op zijn beurt in Nijmegen klaar staat voor onze studenten. Merel begeleid ook studenten in Tilburg en omgeving. 

 

Wakker bij Bakker is een expertise centrum, waarin we vanuit verscheidene achtergronden binnen de Psychologie een prettige formule hebben gevonden. We werken vanuit de Cognitieve Gedragstherapie (Acceptance and Commitment Therapy), Mindfulness en Oplossingsgerichte methode, waarbij we jouw talenten en intrinsieke motivatie onderzoeken en inzetten om je weer waardegericht en effectief met je studie en persoonlijke uitdagingen om te laten gaan. Je coach zoekt samen met jou naar een goede balans tussen je dagelijkse studentenleven en je inzet op studiegebied. De visualisaties bij de psychoeducatie en de concrete handvatten die je geboden worden, maken de formule compleet.

Niels Bakker 

 

MSc. Psychologie; Klinisch- en Ontwikkelingspsychologie en Oplossingsgerichte therapie

 

Student Coach bij en oprichter van Wakker bij Bakker

Groningen

 

Contact: 06-13271728   of    niels@wakkerbijbakker.nl

 

Ik werk vanuit de ‘Cognitieve Gedragstherapie' en de 'Oplossingsgerichte methode’, waar jouw wensen en krachten centraal zullen staan en waar we zoeken naar intrinsieke motivatie door beloningssystemen te activeren. Hierdoor worden jouw specifieke klachten eerder een uitdaging dan een probleem. De gesprekken zullen je handvatten bieden om anders met deze uitdagingen om te gaan en er anders tegenaan te kijken, zodat jij met een positief gevoel deze uitdagingen in de toekomst te lijf kunt gaan.

 • LinkedIn App Icon

Verder ben ik werkzaam geweest bij de basis-GGZ Groningen, Lentis Direct, waar ik stoornissen behandelde op individuele basis, in groepsverband en via een online platform. Daarnaast heb ik 6 jaar ervaring als student-assistent en tutor bij de faculteit van Psychologie en Geneeskunde. Als Promovendus heb ik een aantal jaar onderzoek gedaan naar effectief studeertechnieken gericht op competentie ontwikkeling in onderwijs via feedback en reflectie. 

 

Memorabel aan mijn studententijd zijn mijn commissie- en bestuursjaren geweest bij mijn sportvereniging. Ook heb ik erg genoten van mijn buitenlandstage in San Francisco.

Jasper Vogel

 • LinkedIn App Icon

MSc. Psychologie; Arbeids-, Organisatie- en Personeelspsychologie

 

Student Coach bij Wakker bij Bakker

Groningen

Contact: jasper@wakkerbijbakker.nl

De studententijd is een vormende periode in jouw leven. Het is de tijd waarin jij jezelf gaat ontplooien op academisch, sociaal en persoonlijk vlak. Bij zo’n periode van groei horen ook gevoelens van onzekerheid, spanning en twijfel. Als deze gevoelens en negatieve gedachten aan blijven houden, kunnen ze je belemmeren in je groei. Dit uit zich onder andere in uitstelgedrag, een gebrek aan voldoening of het gevoel dat je stilstaat.

Door samen te kijken naar wat jou zowel binnen als buiten je studie drijft en wat de obstakels zijn om te overwinnen, help ik je om je weer vrij te voelen. De coachingsmethoden en technieken die ik hiervoor gebruik komen uit de cognitieve gedragstherapie. Deze zullen je helpen om je intrinsieke motivatie te verhogen, bewustere keuzes te maken en weer een gevoel van grip en controle te krijgen.

 

Persoonlijk kijk ik met veel plezier terug op mijn eigen studententijd die ik in 2011 voltooide met een Masterdiploma in de Arbeids- Organisatie en Personeelspsychologie. Hoewel mijn studie voorbij is gevlogen, kan ik me ook de nachten, weken en maanden herinneren dat ik worstelde met de druk van deadlines, presteren en twijfel over toekomstkeuzes. De inzichten en technieken die ik heb opgedaan binnen mijn opleiding hebben mij hierin sterk geholpen, waardoor ik vooral de laatste fase van mijn studie als een flow heb ervaren.

 

Inmiddels werk ik ruim zes jaar als docent bij psychologie opleidingen aan verschillende universiteiten (Universiteit Twente en Rijksuniversiteit Groningen). Zo weet ik van beide kanten van de collegezaal wat er van studenten wordt gevraagd. Als coach help ik je om je weer vrij te voelen, zodat je uit je studententijd kunt halen wat er in zit.

085-0653467

meldjeaan@wakkerbijbakker.nl

 

Locaties:

 • Binnenkant 241011 BH Amsterdam

  Phoenixstraat 66, 2611 AM Delft (ook voor Leiden en Rotterdam)

 • Damsterdiep 49-53, 9711 SH Groningen

 • Oranjesingel 24, 6511 NV Nijmegen

 • Zwanenbergweg 11, 5026 RM Tilburg

 • Catharijnesingel 56-57, 3511 GE Utrecht

 

Postadres:

Damsterdiep 49

9711 SH Groningen

Sebastian Buurma

 • LinkedIn App Icon

BSc. Psychologie; MSc. Prestatie- en Sportpsycholoog

 

Student Coach bij Wakker bij Bakker; Founder bij Inner Motion en Emotiplus

Utrecht

 

Contact: 06-18934868    of     sebastian@wakkerbijbakker.nl

 

Ik ben geboren en opgegroeid in een klein Drents plaatsje voordat ik vertrok naar het spannende en levendige Utrecht. Vol ambitie en inspiratie was het plan om hier naast mijn studie Psychologie met name te werken aan mijn muziek. Dat doe ik vandaag de dag nog steeds, al ben ik in de tussentijd tevens Sport- en Prestatiepsycholoog geworden. Ik waan me nog steeds een muzikant, maar ben nu overdag vooral coach en psycholoog.

In het verleden heb ik zelf op hoog niveau gesport. Eerst in de hockey, en daarna in de racesport. Hierin is mijn fascinatie voor zelfactualisatie ontstaan. Het streven naar het maximale van mijn eigen kunnen en de ontwikkeling hiervan is een thema dat mij continu bezighoudt. Dit heeft ertoe geleid dat ik na mijn Bachelor Psychologie aan de Universiteit van Utrecht de Master Sport- en Prestatiepsychologie heb gevolgd aan de Universiteit van Amsterdam.

 

Sindsdien werk ik met name als professional in de autosport, waar ik professionele coureurs begeleid in het ontwikkelen van het potentieel dat ze hebben. De grote toegevoegde waarde als sportpsycholoog zijnde zit hem in de kennis over optimaal menselijk functioneren, hoe dit te beoordelen valt, en nog belangrijker hoe dit op de korte en lange termijn optimaal ontwikkelt kan worden. Daarnaast ben ik de founder van Emotiplus en Inner Motion, twee totaal verschillende bedrijven met tegelijkertijd eenzelfde visie: het optimaliseren van menselijk potentieel.

 

Het streven naar zelfactualisatie is niet uitsluitend een grote inspirerende reis geweest. Tijdens mijn studententijd heb ik hier ook de moeilijkheden in ervaren. De ontwikkelingen die je doormaakt als student moeten vanuit mijn optiek namelijk niet onderschat worden. Het is een tijd waarin je veel leert te reflecteren op jezelf, maar niet altijd weet hoe je dit goed kan leiden in harmonie met je plannen op de korte en lange termijn. Deze ervaring heeft me ertoe geïnspireerd om me nu naast de topsport ook bezig te gaan houden met een hele groep nieuwe presteerders: studenten.

 

Ik pas graag mijn expertise in het ontwikkelen van topsporters toe bij studenten. Een student heeft te maken met vele moeilijkheden, uitdagingen, eisen, dromen en fantasieën, wat niet altijd even gemakkelijk is om in goede banen te leiden. Als Student Coach bij Wakker Bij Bakker is het mijn streven om ook jou verder te helpen met je eigen zelfactualisatie.

Kim Helmus

 • LinkedIn App Icon

Gezondheidszorg Psychologie, MSc. Psychologie; Klinische Psychologie en Cognitief Gedragstherapeut VGCt, opleider GZ-opleiding.

GZ-Psycholoog en opleider bij Wakker bij Bakker

Oprichtster van Flow Therapy

Amsterdam

 

Contact: kim@wakkerbijbakker.nl

Ik heet Kim, ben geboren in Joure, getogen in Nijmegen, opgeleid in Groningen en momenteel woonachtig in Amsterdam.

Nieuwe dingen proberen, chocolade eten,  goed slapen, soms een beetje morsen, yoga en meditatie, door de stad en het bos (zonder uitgestippelde route) hardlopen en bovenal bewust contact maken met mijzelf en andere mensen zijn de cadeaus van het leven die mij in balans brengen.

Een valkuil is dat ik soms de neiging heb om mijn negatieve doemgedachten serieus te nemen waardoor ik somber of gespannen kan raken. Ook wil ik graag meer doen dan haalbaar is, ik ben soms chaotisch en heb moeite met kiezen. Daar tegenover staan mijn talenten om anderen aan het denken te zetten of te inspireren, out of the box te handelen en te vernieuwen, ik kan fijne verse soepen maken, dansen en improviseren. In mijn werk probeer ik ruimte te creëren waarbinnen mensen leren omgaan met de moeilijkheden van het leven.

 

Een speciale interesse heb ik voor behandeling van psychotische klachten, acceptance and commitment therapie, traumabehandeling en het aanpakken van negatieve (zelf)oordelen in en om de ggz. In 2012 reisde ik de wereld rond en interviewde ik mensen met de vraag: wat werkt om mensen positiever met elkaar in contact te laten zijn, zonder oordelen? Het belangrijkste antwoord kwam van Antonio ervaringsdeskundige uit San Francisco, een zeer bevlogen warm persoon met een waslijst aan diagnosen en bestempelingen achter zijn naam. Hij zei: ‘We’ve got to stop categorizing. It’s not ‘us’ and ‘them’ you know, “clinicians and clients”, its us people, whe’re all in this together and we all have to be health managers. Talk to people, make contact and you’ll be suprised’. Deze boodschap proberen we vanuit Stichting Wat Doe Jij? aan de wereld kenbaar te maken.

Ik ben dankbaar om dit werk te mogen vervullen. Er zijn voor studenten die worstelen met het emoties, nare gedachtenstromen of vervelende ervaringen en onvervulde wensen. Een van de mooiste momenten ervaar ik wanneer mensen na of vaak zelfs in een donkere periode een glinstering in hun ogen krijgen waar hoop uitstraalt. Daarna is alles weer mogelijk.

Als GZ-Psycholoog bij Wakker bij Bakker Student Coaching zie ik de studenten die zwaardere psychische klachten ervaren waar een diagnose gesteld kan worden. Deze hulp valt binnen je zorgverzekeringspakket. Na afronding kun je voor verdere uitdagingen terecht bij een Student Coach van ons team.

Roos-Veerle Krijnen

 • LinkedIn App Icon

Bsc. Toegepast Psycholoog & Yoga- en meditatie docent

 

Opleider bij Wakker bij Bakker

Oprichtster van Yoga met Roos

Trainer mindfulness en meditatie van team

Contact: roos@wakkerbijbakker.nl   

Studeren is voor mij regelmatig een struggle geweest. Doordat ik altijd heb willen leren zoals ‘iedereen’ om mij heen. Ik wou normaal zijn, gewoon net zoals de anderen. Maar dat lukte me niet omdat ik ook in het hokje ‘dyslecties’ pas. Wanneer lezen je niet super gemakkelijk afgaat, dan nodigt dat uit om andere kwaliteiten in te zetten. Dat ik andere kwaliteiten benutte om mijn studie(s) te halen heb ik vaak ondergewaardeerd. Af en toe betrap ik mezelf er nog steeds op dat ik mezelf naar beneden haal vanwege het feit dat ik langzaam lees. Taal is dan wel mijn achillespees, maar dat betekend niet dat ik een ‘slecht mens’ ben;).

Gelukkig heb ik tools tot mijn beschikking om van die criticus in mijn hoofd bewust te worden en dit niet als dé waarheid aan te nemen. Met bewustzijn kan je die negatieve spiraal stoppen verder naar beneden te gaan en zodoende balans & harmonie in jezelf terugvinden. 

 

“Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid.” – Albert Einstein

 

Jezelf accepteren hoe je op dit moment bent, met je mooie en minder mooie eigenschappen, is een hele kunst. De kunst van leven. Die kunst hoef je niet gelijk te masteren, dat mag je stap voor stap leren. Natuurlijk wil je jezelf blijven ontwikkelen, maar wil je ook blij zijn met wat je ál hebt en kan.


Na mijn studententijd heb ik 2,5 jaar de wereld rondgereisd en ben ik in contact gekomen met vele andere culturen. De oosterse wijsheid van de yogis (yoga beoefenaren) heeft mij het diepst geïnspireerd. Ik ben daarom op mijn wereldreis yoga docent geworden. Na in Thailand, India en Colombia les te hebben gegeven, geef ik nu ook in Groningen yoga en meditatie les (al woon ik in Amsterdam). De combinatie van het gebruiken van je ratio (je linker hersenhelft) en kunnen voelen en omgaan met wat je voelt (je rechter hersenhelft), zijn naar mijn idee beide belangrijk om te ontwikkelen en in te zetten tijdens de coaching bij Wakker bij Bakker. De natuur heeft het immers 50/50 bedacht ;).

 

Ik daag je uit om te doen waar jij gelukkig van wordt.

Ik daag je uit om de moedige stappen te ondernemen die daar toe leiden.

Ik daag je uit om met een liefdevolle blik naar jezelf te leren kijken in dit proces van vallen en opstaan.

Wakker bij Bakker, team, Amsterdam, Delft, Groningen, Leiden, Nijmegen, Utrecht, Rotterdam, Tilburg, Niels Bakker, Marcella Hartjes, Jasper Vogel, Kim Helmus, Ilinka Bijma, Sebastian Buurma, Sharon Damen, Roos Krijnen
Wakker bij Bakker, team, Amsterdam, Delft, Groningen, Leiden, Nijmegen, Utrecht, Rotterdam, Tilburg, Niels Bakker, Marcella Hartjes, Jasper Vogel, Kim Helmus, Ilinka Bijma, Sebastian Buurma, Sharon Damen, Roos Krijnen
Wakker bij Bakker, team, Amsterdam, Delft, Groningen, Leiden, Nijmegen, Utrecht, Rotterdam, Tilburg, Niels Bakker, Marcella Hartjes, Jasper Vogel, Kim Helmus, Ilinka Bijma, Sebastian Buurma, Sharon Damen, Roos Krijnen
Wakker bij Bakker, team, Amsterdam, Delft, Groningen, Leiden, Nijmegen, Utrecht, Rotterdam, Tilburg, Niels Bakker, Marcella Hartjes, Jasper Vogel, Kim Helmus, Ilinka Bijma, Sebastian Buurma, Sharon Damen, Roos Krijnen
Wakker bij Bakker, team, Amsterdam, Delft, Groningen, Leiden, Nijmegen, Utrecht, Rotterdam, Tilburg, Niels Bakker, Marcella Hartjes, Jasper Vogel, Kim Helmus, Ilinka Bijma, Sebastian Buurma, Sharon Damen, Roos Krijnen
Wakker bij Bakker, team, Amsterdam, Delft, Groningen, Leiden, Nijmegen, Utrecht, Rotterdam, Tilburg, Niels Bakker, Marcella Hartjes, Jasper Vogel, Kim Helmus, Ilinka Bijma, Sebastian Buurma, Sharon Damen, Roos Krijnen
Wakker bij Bakker, team, Amsterdam, Delft, Groningen, Leiden, Nijmegen, Utrecht, Rotterdam, Tilburg, Niels Bakker, Marcella Hartjes, Jasper Vogel, Kim Helmus, Ilinka Bijma, Sebastian Buurma, Sharon Damen, Roos Krijnen
Wakker bij Bakker, team, Amsterdam, Delft, Groningen, Leiden, Nijmegen, Utrecht, Rotterdam, Tilburg, Niels Bakker, Marcella Hartjes, Jasper Vogel, Kim Helmus, Ilinka Bijma, Sebastian Buurma, Sharon Damen, Roos Krijnen
Wakker bij Bakker, student, coaching, psycholoog, Groningen, Amsterdam, Delft, Leiden, Utrecht, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Motivatie, faalangst, stress, studiekeuze, effectief studeren, agenda, somber, concentratie
Wakker bij Bakker, student, coaching, psycholoog, Groningen, Amsterdam, Delft, Leiden, Utrecht, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Motivatie, faalangst, stress, studiekeuze, effectief studeren, agenda, somber, concentratie
Wakker bij Bakker, student, coaching, psycholoog, Groningen, Amsterdam, Delft, Leiden, Utrecht, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Motivatie, faalangst, stress, studiekeuze, effectief studeren, agenda, somber, concentratie
Wakker bij Bakker, student, coaching, psycholoog, Groningen, Amsterdam, Delft, Leiden, Utrecht, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Motivatie, faalangst, stress, studiekeuze, effectief studeren, agenda, somber, concentratie
Wakker bij Bakker, team, Amsterdam, Delft, Groningen, Leiden, Nijmegen, Utrecht, Rotterdam, Tilburg, Niels Bakker, Marcella Hartjes, Jasper Vogel, Kim Helmus, Ilinka Bijma, Sebastian Buurma, Sharon Damen, Roos Krijnen
Wakker bij Bakker, team, Amsterdam, Delft, Groningen, Leiden, Nijmegen, Utrecht, Rotterdam, Tilburg, Niels Bakker, Marcella Hartjes, Jasper Vogel, Kim Helmus, Ilinka Bijma, Sebastian Buurma, Sharon Damen, Roos Krijnen
Wakker bij Bakker, team, Amsterdam, Delft, Groningen, Leiden, Nijmegen, Utrecht, Rotterdam, Tilburg, Niels Bakker, Marcella Hartjes, Jasper Vogel, Kim Helmus, Ilinka Bijma, Sebastian Buurma, Sharon Damen, Roos Krijnen

Ilinka Bijma

 • LinkedIn App Icon

Msc. Psychologie; Arbeids-, Organisatie- en Personeelspsychologie

 

Student Coach bij Wakker bij Bakker

Groningen

 

Contact: 06-46737020  of  ilinka@wakkerbijbakker.nl

Ik ben Ilinka en geboren en opgegroeid in Duitsland en voor mijn studie psychologie 7 jaar geleden naar Groningen verhuisd. In het eerste jaar van mijn studie was het een hele uitdaging om tegelijk een  eigen huishouden te voeren, dikke stapels boeken te lezen en ook nog een sociaal netwerk op te bouwen. Ik vind het interessant om als coach met je mee te denken over de omgang met soortgelijke uitdagingen.  

 

Na mijn master Arbeids-, Organisatie- en Personeelspsychologie heb ik 6 maanden in Spanje als recruiter gewerkt om starters en ervaren werknemers aan een passende baan te koppelen. Hierbij vond ik het spannend om de passie van de kandidaten te ontdekken en hoe iemand de meeste voldoening kan halen uit een baan. Helaas bleef het contact met de kandidaten meestal oppervlakkig en miste ik vooral de diepgang in de persoonlijke begeleiding.

Het begeleiden van studenten vond ik in mijn tijd als student-assistent al erg leuk en inmiddels maak ik 1,5 jaar deel uit van de onderwijseenheid psychologie. Naast verschillende lessen binnen het vaardighedenonderwijs in de bacheloropleiding psychologie, geef ik communicatietraining aan geneeskunde studenten. Ook heb ik de afgelopen jaren veel één op één gecoacht via vrijwilligerswerk.

Vanuit het raamwerk van de positieve psychologie, een stroming die focust op de stimulatie van welbevinden en menselijke groei, kan ik als coach samen met jou kijken naar de omgang met uitdagingen die je in het dagelijkse leven tegenkomt. Door gebruik van de ‘oplossingsgerichte methode’ ligt de focus bij de gesprekken op oplossingen en ontwikkeling in plaats van alleen op het probleem: krachtgericht in plaats van klachtgericht. Het is relevant om te onderzoeken hoe jij je krachten inzet om een balans (terug) te vinden tussen de werkdruk in je studie en je vrijetijdsbesteding.

Hannah Boekestijn

 • LinkedIn App Icon

BSc. Toegepaste psychologie, i.o. MSc. Levenslooppsychologie

Student Coach bij Wakker bij Bakker

Delft, Leiden en Rotterdam

Contact: 06-26220670  of  hannah@wakkerbijbakker.nl

In mijn werk als coach heb ik ervaring met identiteit- en zingevingsvragen, zelfvertrouwen, angst en somberheid, studeren met een functiebeperking en het vinden van een balans tussen studie en privé.

In je studententijd gebeurt er een hoop. Terwijl je bezig bent een plekje in de wereld te zoeken, komt er van alles op je af. Vaak helpt het om met vrienden en familie te praten, soms is dit niet meer voldoende of wil je dat juist niet. Als coach neem ik de tijd om te luisteren naar je verhaal en zoeken we samen naar oplossingen. Ik hanteer daarbij een holistische wijze waarin we samen in een veilige en kalme ruimte je vraagstuk(ken) onderzoeken.

Ik gebruik technieken uit de Cognitieve gedragstherapie (CGt), Acceptance and Commitment Therapy (ACT), de Oplossingsgerichte methode, Rationeel emotieve therapie (REt), sociale en positieve psychologie.

 

Naast mijn werk als coach werk ik als junior researcher op de Haagse Hogeschool. In samenwerking met docenten en studenten werk ik aan een goed leerklimaat. Na het afronden van mijn BSC. Toegepaste Psychologie ben ik in september 2018 begonnen aan de master Levenslooppsychologie. Daarnaast geef ik workshops en schrijf ik stukken over maatschappelijke thema’s.

Maarten Baltussen

 • LinkedIn App Icon

BSc. Integrale Menswetenschappen, Coaching

Student Coach bij Wakker bij Bakker

Nijmegen

Contact: 06-11100861  of  maarten@wakkerbijbakker.nl

Als oud-student in de grote stad Utrecht weet ik maar al te goed hoe spannend en tegelijkertijd overweldigend het kan zijn om een leven op te bouwen buiten je veilige omgeving van het ouderlijk huis en omgeving.

 

Dit proces, naast andere persoonlijke verdiepingsprocessen de afgelopen 10 jaar, zorgt er voor dat ik de situatie van de student echt begrijp. Mijn leven van student bracht mij van Netwerkbeheer, Hogere Informatica, Communicatie &Multimedia design naar een tweede leven als student van de opleiding Integrale Menswetenschappen aan de SPSO.

Terugkijkend heb ik mijn studententijd als vormend ervaren voor de rest van mijn leven. De angst om te falen voor de tentamens, de verwachtingen van nieuwe vrienden en omgeving, een nieuwe afstemming met familie, liefde en relaties die komen en gaan en vraagstukken als: “Is dit nu echt wat ik wil?” en “ Wat voel ik nu precies?’ kwamen in de loop van de jaren steeds meer voorbij.

 

Na mijn studie werd ik projectmanager bij een webshopbouwer en functioneel beheerder in het UMC Utrecht. Terugkijkend zie ik dat wat ik echt leuk vond aan beide werkzaamheden niet tot de hoofdtaken van mijn werkzaamheden behoorden. Ik voelde dat het tijd was om na te gaan wat ik echt wilde. Om deze reden ging ik mij verder ontwikkelen door workshops te gaan volgen die meer bij mijn interesses pasten.

 

De studie Integrale Menswetenschappen kwam op mijn pad toen ik voelde dat mijn toenmalige baan bij het UMC Utrecht echt niet meer paste. Mensen coachen, mijn kwaliteiten op dit vlak verdiepen en aardigheden eigen maken vond ik fantastisch. Dit was wat ik al die jaren gemist had. Eindelijk vond ik wat echt bij mij paste.

 

Tijdens de studie heb ik geleerd wat het is om mensen en groepen te coachen op verschillende vraagstukken en op verschillende manieren. Dat kan op een inzichtgevend en verdiepend niveau, maar ook op een actieve manier.

 

Daarnaast heb ik leren te werken met verschillende werkvormen: bodyscan, visualisaties en geloof ik zelf erg in de kracht van van het voelen en ervaren van het lijf. Zowel in actievere vormen zoals sport/fitness, als in rustigere vormen waarbij je kan denken aan meditatie. Een combinatie van deze twee zijn zie ik als het meest krachtig, omdat er voor mij niet alleen maar een verdiepende vorm kan zijn, maar juist ook een vorm waarbij er ook iets gemanifesteerd moet worden.

 

De kracht ligt voor mij bij het luisteren naar de vraag achter de vraag of het echte verlangen achter wat de student vertelt. Door rustig te vragen, te spiegelen en handvatten te bieden, wordt het de student steeds duidelijker wat er speelt en hoe hij of zij er mee om kan gaan.

 • LinkedIn App Icon

Merel Molenaar

BSc. Toegepaste Psychologie. 

I.O. MSc. Arbeids-, Organisatie- & Persooneelspsyhologie

Student Coach bij Wakker bij Bakker

Tilburg & Groningen

Contact: Merel@wakkerbijbakker.nl

Studeren is voor veel geluksvogels in Nederland een belangrijke uitdaging in het leven. We krijgen de mogelijkheid om onszelf te ontwikkelen en kansen te creëren voor de toekomst. Bij zo’n grote uitdaging horen obstakels in allerlei vormen en maten.

Ik ben Merel, geboren en getogen in Breda. Ondanks mijn gezellige studentenhuis wist ik af te studeren in de Toegepast Psychologie bij Hogeschool Fontys in Eindhoven. Naast zo veel mogelijk fijne momenten delen met vrienden en familie hou ik van Lindy Hop dansen, sleutelen en rijden op mijn motor en reizen. Deze positieve momenten helpen me om lekker gemotiveerd de laatste loodjes van de Master Psychologie; Arbeids-, Organisatie- en Personeelspsychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen af te ronden.

 

Hier begint mijn nieuwe avontuur bij Wakker bij Bakker Student Coaching. Een aantal obstakels geven onze ervaringen waarde. Ze zorgen voor volle trots bij je de overwinning van jouw diploma, wanneer je overgoten wordt door bloemen, complimentjes en champagne. Obstakels kunnen ook doorslaan in chaos, ongewenste emoties en andere tegenslagen. Graag bied ik ondersteuning om jou weg te vinden in deze brei van situaties. Hierin vind ik het belangrijk om jou doelen, mogelijkheden en motivaties als rode draad te gebruiken.

 

Ik haal voldoening uit het gezamenlijk bespreken van uitdaging naar oplossing. In plaats vanuit angst of somberheid handelen, gaan we zoeken naar mogelijkheden om te handelen vanuit motivatie en kracht. Het werken met methodieken uit de Positieve Psychologie, zoals Oplossingsgerichte therapie en Motiverende gespreksvoering passen goed in dit plaatje. 

 

Samen gaan we er voor zorgen dat jouw ervaring rondom je studententijd een memorabele periode in je leven blijft.

Jacqueline Libert

 • LinkedIn App Icon

MSc. Behavioral and Cognitive Neuroscience

Student Coach bij Wakker bij Bakker

Amsterdam & Utrecht

Contact: jacky@wakkerbijbakker.nl

Ik heb ontzettend genoten van mijn studententijd, maar minstens zoveel gestresst. Het heeft heel wat jaren geduurd voordat ik me realiseerde dat iedereen (regelmatig) negatieve gedachten en gevoelens heeft en dat het geen zin heeft om die te willen vermijden. Het is oké om soms even niet oké te zijn.

Een groot deel van mijn stress werd veroorzaakt doordat ik bepaalde overtuigingen over mezelf had (“Ik kan dit toch niet”), mezelf met anderen vergeleek (“Zij doen het vast beter”), of door veel te hoge doelen te stellen (“Ik kan toch wel beter dan dit?”) en mijn eigenwaarde daaraan te koppelen (“Ik ben alleen goed/leuk/slim als ik dit tentamen/deze studie/… haal”). Mijn innerlijke criticus draaide overuren en daarmee maakte ik het mezelf eigenlijk onnodig moeilijk. Door je bewust te worden van dit soort (automatische) patronen krijg je meer inzicht in jezelf en leer je jezelf (en anderen) beter begrijpen. Daarbij ontstaat er door deze bewustwording ruimte om te kunnen kiezen hoe je ergens op wil reageren, in plaats van je te laten leiden door je (soms op hol geslagen) gedachten en gevoelens.

Als je met een open houding naar jezelf en het leven leert kijken door te accepteren dat dingen zijn zoals ze zijn kan er al veel veranderen. Ik vind het fascinerend hoe iets kleins als je bewust zijn van waar je aandacht is een enorm verschil kan maken in je leven. Richt je je op het probleem of op de oplossing? Energy flows where attention goes! 

Door al het studeren en werken zitten we veel in ons hoofd, maar we zijn zoveel meer dan alleen onze gedachten. Door mindfulness en yoga heb ik zelf ervaren hoezeer mentale, emotionele en fysieke gezondheid met elkaar verbonden zijn. Na mijn studie heb ik drie jaar in Groningen gewerkt als docent psychologie, binnenkort start ik als docent Cognitie aan de UvA en ga ik ook mindfulnesstraining en yoga geven. Als coach bij Wakker bij Bakker help ik je graag om jezelf beter te leren kennen, om open te durven staan voor je volledige ervaring en om erachter te komen wat echt bij jou past.

Dayenne Sanders

 • LinkedIn App Icon

MSc. Psychology Talent Development & Creativity

Student Coach bij Wakker bij Bakker

Groepslesdocent
Oprichtster Daylight Coaching

Tilburg

Contact: dayenne@wakkerbijbakker.nl

De studententijd is een fantastische tijd waarin je kennis maakt met nieuwe vrienden, interessante vakken, en ontelbaar veel mogelijkheden. Dit gaat dan ook altijd gepaard met
uitdagingen, tegenslagen en leermomenten. Ook al is jouw ervaring uniek voor jouw situatie, weet dat je absoluut niet de enige bent die af en toe moeite heeft met de werkdruk of met de balans tussen studie en bijvoorbeeld sociale activiteiten of werk.

Zelf loop ik vaak tegen mijn perfectionisme aan: het liefste begin ik pas aan iets als ik zeker weet dat ik het
goed ga doen. Mede dankzij mindfulness heb ik geleerd om die criticus in mij in toom te houden. Ook komt het voor dat ik het gevoel heb alles te “moeten”, dan raakt mijn hoofd helemaal vol en schiet ik in de stress. Door soms ‘nee’ te zeggen en ‘willen’-taal in plaats van ‘moeten’-taal te gebruiken bewaak ik m’n eigen rust.


Wanneer ik niet bezig ben met coaching ben ik graag aan het sporten. Je hebt meer energie en voelt je fitter, krijgt er discipline door en het geeft je zelfvertrouwen. Ik vind dat zó leuk, dat ik part-time in de fitness-branche ben gaan werken. Ik heb inmiddels vier jaar ervaring als groepslesdocent bij verschillende sportscholen en geef lessen zoals Bodypump en yoga. Naast sporten ben ik dol op koken (en eten), wandelen (het liefst door een bos), borduren, Netflixen, TEDtalks kijken en lees ik graag.

 

Binnen coaching interesseer ik me heel erg in positieve psychologie. Hierbij is het onder andere belangrijk dat we stilstaan bij wat al wél goed gaat, wat jouw sterke kanten zijn en hoe je die in kunt zetten binnen en buiten je studie. Ook vind ik de mind-body connectie fascinerend, mede omdat sporten zo veel in
mijn leven betekend heeft. 

 

Je hoeft niet langer met je issues rond te lopen dan nodig is. Tijdens gesprekken zullen we we de dingen waar je moeite mee hebt bespreekbaar maken en samen naar mogelijke oplossingen kijken. Zo help ik je van je zware lasten af te komen en stap voor stap jouw drijfveer te vinden.


“We don’t get to choose what happens to us – but we always get to choose how we react to it”

 • Facebook - White Circle
 • Instagram - White Circle
 • LinkedIn - White Circle

KvK-nummer: 580.237.71, BTW-nummer NL002187569B42, IBAN code: NL81RABO0359313175

​© Copyright by Niels Bakker

Wakker bij Bakker Student Coaching, Psycholoog: Groningen, Amsterdam, Utrecht, Delft, Leiden, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg: motivatie, faalangst, stress, studiekeuze, workshops, concentratie, somberheid, burnout, effectief studeren