Stress is slecht voor de gezondheid hebben we geleerd. Maar is dit wel zo?

20 Oct 2015

 

Volgens gezondheidspsychologe Kelly McGonigal is stress alleen slecht voor je wanneer je GELOOFT dat stress schadelijk is voor de gezondheid. McGonigal geeft wetenschappelijk bewijs voor deze veronderstelling en belicht de positieve fysiologische en sociale effecten van stress. Vooral die oxytocines die bij stress vrijkomen zijn niet mis...

 

Endocrinoloog Hans Selye introduceerde al eerder de term 'eustress' (in tegenstelling tot 'distress'). 'Eu' is het griekse woord voor 'goed'; goeie stress dus! Het advies van Wakker bij Bakker: Zie het gros van je stressoren als 'eustressoren'; als uitdagers die je immuunsysteem, je leervermogen, je sociale vaardigheden en je geheugen beter maken!

 

Zie naast de Ted-Talk ook:

 

http://ideas.ted.com/7-ways-stress-does-your-mind-and-body-good/

 

http://www.ted.com/talks/kelly_mcgonigal_how_to_make_stress_your_friend

Please reload

  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn App Icon
SOG op onze BLOG!

Love in times of Corona

July 7, 2020

1/50
Please reload

Recent Posts
Please reload

Follow Us
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • LinkedIn - White Circle

KvK-nummer: 580.237.71, BTW-nummer NL002187569B42, IBAN code: NL81RABO0359313175

​© Copyright by Niels Bakker

Wakker bij Bakker Student Coaching, Psycholoog: Groningen, Amsterdam, Utrecht, Delft, Leiden, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg: motivatie, faalangst, stress, studiekeuze, workshops, concentratie, somberheid, burnout, effectief studeren