• Myrthe van Stralen

Stress is slecht voor de gezondheid hebben we geleerd. Maar is dit wel zo?

Volgens gezondheidspsychologe Kelly McGonigal is stress alleen slecht voor je wanneer je GELOOFT dat stress schadelijk is voor de gezondheid. McGonigal geeft wetenschappelijk bewijs voor deze veronderstelling en belicht de positieve fysiologische en sociale effecten van stress. Vooral die oxytocines die bij stress vrijkomen zijn niet mis...

Endocrinoloog Hans Selye introduceerde al eerder de term 'eustress' (in tegenstelling tot 'distress'). 'Eu' is het griekse woord voor 'goed'; goeie stress dus! Het advies van Wakker bij Bakker: Zie het gros van je stressoren als 'eustressoren'; als uitdagers die je immuunsysteem, je leervermogen, je sociale vaardigheden en je geheugen beter maken!

Zie naast de Ted-Talk ook:

http://ideas.ted.com/7-ways-stress-does-your-mind-and-body-good/

http://www.ted.com/talks/kelly_mcgonigal_how_to_make_stress_your_friend

  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn App Icon
SOG op onze BLOG!
Recent Posts
Follow Us
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

KvK-nummer: 580.237.71, BTW-nummer NL002187569B42, IBAN code: NL81RABO0359313175

​© Copyright by Niels Bakker