• Myrthe van Stralen

Goede voornemens realiseren?!

Een nieuw jaar en dus nieuwe ronden, nieuwe kansen!

We stellen op oudjaarsdag vaak graag een paar goede voornemens op. Uitstekend, de intentie is daar, maar we hebben de statistieken een beetje tegen wat betreft de slagingskans van deze goede voornemens.

Zo vond een studie van Richard Wiseman (2007) onder 3000 participanten dat 88% van de mensen die voornemens maken rond nieuwjaar, falen hun doel te bereiken. En dit ondanks het feit dat 52% van de participanten in de studie op voorhand zelfverzekerd was dat deze voornemens daadwerkelijk succesvol volbracht zouden worden!

Er kwam gelukkig ook een positieve noot uit het onderzoek: Mannen bereikten hun doel 22% vaker als ze hun doel in behapbare en meetbare tussendoelen op moesten breken (bijv. door zichzelf ‘2 kilo per maand eraf’ als doel te stellen, in plaats van ‘gewicht verliezen’), terwijl vrouwen er 10% vaker in slaagden hun doel te bereiken wanneer ze het doel publiekelijk maakten en sociale steun ontvingen van vrienden.

TEDx spreker, en voormalig running back voor de Denver Broncos, Reggie Rivers voegt hier aan toe : Als je je doel wilt bereiken, focus je er dan vooral niet op! Een tegen-intuitief standpunt. Gelukkig legt Rivers zijn theorie uit met zeer herkenbare metaforen uit het dagelijks leven. De crux? Je kunt je einddoel niet controleren, je kunt wel je gedragingen controleren. Kijk de TEDx voor meer opheldering!

Succes met focussen op je gedragingen en een gelukkig nieuwjaar!

Mocht je wat ondersteuning kunnen gebruiken bij het waarmaken van je goede voornemens, neem dan contact op met Wakker bij Bakker student coaching Amsterdam, Groningen, Leiden & Utrecht.

Zo hebben we een speciale cursus 'Goede Voornemens', neem eens een kijkje op onze site.

  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn App Icon
Wakker bij Bakker, student coaching, BLOG: motivatie, faalangst, perfectionisme, keuzes, doelen, piekeren, planning, assertiviteit, studiekeuze, afstuderen
SOG op onze BLOG!